Når nettbrettet blir livsfarlig

 

17. desember 2012 - Visste du at den lette iPad’en din kommer med en vekt på nesten 100 kg ved en kollisjon i 100 km/t? Å ha datautstyr fastmontert i bilen i stedet for liggende løst, kan derfor i en ulykkessituasjon utgjøre forskjellen på liv eller død.

 

- Det er mange gode grunner til å ha datautstyr sikkert festet i bilen for alle som er avhengig av å ha slikt utstyr med seg. Ulykkesrisikoen er nok den viktigste, og mange tenker nok ikke over hvor farlig det kan være å ha gjenstander liggende løse i bilen under kjøring.
 

Ved bråstopp får selv lette gjenstander en voldsom vekt, og når selv et lite og lett nettbrett kan veie opp mot 100 kg i en kollisjon, skjønner alle hvor livsfarlig dette kan være, sier divisjonssjef Erik Eidem i KGK Norge, som er distributør av de svenske Zirkona-produktene for fastmontering av bærbart datautstyr i biler.

 

Å ha ting liggende løst i bil skaper ekstra risikofaktorer ved en kollisjon. Ikke minst øker risikoen for personskade betydelig. Se bare hva disse gjenstandene veier ved en kollisjon:

 

                                    Normal vekt         v/50 km/t                  v/100 km/t

iPad/nettbrett                  600 g                           24 kg                           96 kg

Laptop, 10”                           600 g                           24 kg                           96 kg

Laptop, 15”                               2 200 g                  88 kg                      352 kg

 

Det er også flere andre gode grunner til at datautstyr bør være fastmontert i bil. Ny teknologi og stadig bedre forutsetninger for å jobbe mobilt gjør hverdagen mer og mer digital. Den gamle, gode ordreblokken er erstattet av dataskjermen, og flere og flere oppdager fordelene med at både ordre, rapportering, fakturering og lignende kan gjøres direkte underveis.


Dette skaper store effektiviseringsmuligheter for både små og større bedrifter, men det er viktig at utstyret som brukes er nåde sikkerhetsmessig og ergonomisk riktig montert i kjøretøyet.


Gevinsten ved å jobbe mobilt kan fort gå tapt dersom uheldig arbeidsstilling over tid utløser sykmelding og fravær.

 

- Det er veldig viktig at mobilt arbeidende personell får forutsetninger for å gjøre jobben på best mulig måte, sier Erik Eidem, som forteller at festestativene fra Zirkona tilpasses den enkelte bruker individuelt, slik at man får en ergonomisk riktig arbeidsstilling.


Zirkonas festesystemer er spesielt tilpasset for bruk i kjøretøy, og gir både sikkerhet, ergonomi og fleksibilitet. Selve rammen er laget av robuste materialer, og det finnes alternativer både for fast montering i bilen og for bruk fra gang til gang.

 

Fakta KGK

KGK er distributør for verdens ledende produsenter av tekniske høykvalitets produkter innen bil- og maritim sektor. KGK er en familiebedrift med 60 år i bransjen og har 800 ansatte. Konsernet opererer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen med en omsetning på ca. tre milliarder kroner. KGK er markedsleder i Norden og representerer over 100 merker som Hella, ZF, DEFA, Dräger, NGK, VDO, Webasto, Thule, Zirkona og Suzuki. Mer informasjon om KGK produkter er tilgjengelig på nettstedet:www.kgk.no

 

Bildetekst:

Datautstyr bør være fast montert ved bruk i bil – både av sikkerhetsgrunner og av hensyn til riktig ergonomi.

 

Mer informasjon:
Erik Eidem | Divisjonssjef |KGK Norge AS | 22 88 46 80/90 50 61 17 | erik.eidem@kgk.no

Knut Braaen | Produktspesialist | KGK Norge AS | 22 07 46 62/94 14 44 20| knut.braaen@kgk.no

Del artikkelen videre...

Twitter Facebook Google +